De toekomstige ontwikkeling van de Watertoren

Een aantal jaren geleden heeft Ter Steege Bouw Vastgoed de watertoren en het omliggende gebied gekocht van Vitens, waarna er in de afgelopen jaren hard gewerkt is aan de ontwikkeling van deze locatie. Met de plannen die er nu zijn, wordt het Watertorenpark een fijne plek om te wonen en te leven.

Ook in de nieuwe woonwijk blijft de watertoren een belangrijke rol spelen. Zo is de toren de afgelopen jaren het middelpunt geweest van verschillende (culturele) activiteiten, zoals optredens van singer-songwriters, festivals en films.  Nu is het tijd voor een definitieve invulling!

Meer informatie? Download het aanmeldformulier

Welke gebouwen staan op het terrein?

Voor de watertoren en de omliggende gebouwen zijn wij op zoek naar een nieuwe, definitieve bestemming voor de vijf rijksmonumenten (watertoren, kolenschuur, verdeelstation, pompgebouw en het trafohuisje) op dit terrein. De dienstwoning inclusief werkplaats zijn in gebruik als woonhuis en worden nog niet verkocht. De gebouwen staan op een grondoppervlak van circa 2.600 m2 behorende bij het watertorenensemble.

Heb je ideeën? Laat het ons weten!

De watertoren is een bijzonder industrieel object waar we een speciale invulling aan willen geven. Bed en Breakfast? Wonen, werken of atelier? We zijn benieuwd naar jouw ideeën. In principe is alles bespreekbaar, mits het aan de uitgangspunten voor herontwikkeling voldoet.

Deze uitgangspunten zijn:
● Duurzaam en toekomstbestendig
● Renovatie rijks monument
● Realisatie binnen 1 jaar na levering
● Afstemming op nieuwbouwwoningen

De Watertoren

KENMERKEN
Vraagprijs
€ 260.000 k.k.

Bouwjaar
1896-1867

Hoogte
28,09 meter

Inhoud
300.000 liter

Functie
Tijdelijke culturele en maatschappelijke invulling

Co-creaTOREN gezocht

Ben jij de nieuwe eindgebruiker van de watertoren? Dien dan je plan in. Het plan wordt beoordeeld op:

  • De beste invulling voor de vijf gebouwen in het gebied;
  • Respect voor de monumenten en binnen de kaders van de ontwikkelcriteria;
  • Haalbaar en realiseerbaar is, zowel juridisch, technisch, financieel als in tijd.

proces en planning

 

Wil je meer informatie? Download dan het aanmeldformulier en ontvang meer informatie. Kijk op funda.nl of neem contact op met Anne Bolster (gebiedsontwikkelaar). Je kunt haar telefonisch bereiken op 0548-533268 of per e-mail via a.bolster@tsbouwvastgoed.nl.

DOWNLOAD HET AANMELDINGSFORMULIER

Ontwikkeling & realisatie

Ter Steege Bouw Vastgoed
Reggesingel 32
7461 AK Rijssen
Tel. 0548 – 53 00 00
info@tsbouwvastgoed.nl
www.tsbouwvastgoed.nl

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2